Lymfoedeem

Be the change you want to see in the world

 

YTEKE VENEMA OEDEEMFYSIOTHERAPIE

LYMFOEDEEM

 

Lymfoedeem is een vochtophoping in een deel van het lichaam ten gevolge van een niet goed functionerend of een defect lymfestelsel.

 

Lymfoedeem kan ontstaan door een operatie waarbij lymfklieren zijn weggenomen, door bestraling, na een ongeluk waarbij het lymfestelsel is beschadigd of door een bloedvatprobleem b.v. spataderen.

 

Ook kan het een aangeboren defect zijn.

 

 

WAT TE DOEN?

 

Lymfoedeem gaat niet vanzelf over! Als u denkt dat er bij u lymfoedeem ontstaat, neem dan direct contact op met huisarts of specialist. Samen besluit u of er verder onderzoek en/of behandeling nodig is.

 

De oedeemfysiotherapeut behandelt niet alleen het lymfoedeem of lipoedeem met behulp van oedeemtherapie maar is ook deskundig op het gebied van beweging en houding.

 

 

GEVOLGEN

 

Lymfoedeem uit zich in een gevoel van spanning of stuwing van de huid, een pijnlijk of tintelend gevoel en toename van de omvang van het lichaamsdeel.

 

Oedeem kan voorkomen in benen, zowel onder- als bovenbenen, enkels, voeten. Verder in armen, onder en/of bovenarmen en handen. Maar ook in het gezicht, bij de borst en keel of zelfs bij uw genetalieen.

 

Oedeem kan ingrijpende gevolgen hebben, zoveel zelfs dat u niet meer kunt functioneren als voorheen en mogelijk zelfs ernstig beperkt bent in uw dagelijkse functioneren.

 

De impact kan groot zijn en emotioneel zwaar belastend. Door een kwalitatieve en specialistische therapie gecombineerd met een betrokken therapeut, kan de impact worden verlicht.

 

Geregistreerd bij KNGF

www.kngf.nl

Aangesloten bij NVFL

www.nvfl.nl

Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie binnen de Lymfologie

Yteke Venema

Oedeemfysiotherapeute

 

www.linkedin.com/in/ytekevenema

 

oedeemfysiotherapeut.nl © 2010 -2017 • Privacy Policy • Terms Of Use